Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проста рецепта за страхотен сън – само от две съставки!

Знаете ли, че има здравословен и естествен начин да победите безсънието и да получите отново спокоен и страхотен сън всяка нощ?

страхотен сън

Не винаги е нужно да ползвате приспивателни или успокоителни таблетки, за да придобиете страхотен сън да се съобразявате с онова, с което се храните, или да си лягате с кокошките. Добрият сън често е следствие от ползването на подходящи естествени съставки, които не само да го подобрят, но и да го запазят такъв.

Използването само на две съставки, които е вероятно да имате в кухнята, точно сега може да подобри вашия сън, така че никога да не усетите отново чувството на умора, след като се събудите.

Защо сънят е важен?

Само с две изречения: липсата на сън може да бъде опустошителна за нашето здраве. Липсата на сън уврежда и когнитивната функция, правейки ни гроги и възпрепятствайки ни да взимаме решения, които иначе бихме взели с лекота. Недостатъчните часове нощна почивка може дори да увеличат риска от развитие на рак и да отслабят имунната система.

Мед за по-добър сън

Естествената захар, открита в меда, повдига инсулина леко и позволява на триптофана, съединението, което ни прави сънливи след хранене, да влезе в нашия мозък по-лесно. Освен това, медът спомага за подобряване на съня като поддържа нивата на гликогена в черния дроб.

Сол за по-добър сън

Често чуваме, че солта може да бъде сериозно проблематична, когато става въпрос за здравето на сърцето. Истината е, че трябва да приемаме малко натрий чрез нашата диета, за да оцелеем. Солта не е враг (тя има много ползи за здравето), а когато става въпрос за получаване на добър сън през нощта, тя всъщност може да бъде и добър приятел!

Простото решение за спокоен сън

Вместо да посегнете към таблетките за сън или да страдате мълчаливо, когато безсънието ви връхлети, опитайте тази проста смес всяка вечер преди лягане:

Смесете естествен, биологичен мед (2 чаени лъжички) с морска сол (1/4 чаена лъжичка) и изяжте така получената смес. Това е всичко, което трябва да направите. В началото може да бъдете леко шокирани от вкуса, но това е само защото комбинацията от мед и сол ни се струва невъзможна на чисто несъзнателно ниво. Истината е, че тази смес е балансирана и полезна. Опитайте и ще се уверите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *